Quick Service Drive In 

Quick Service Drive In är ett lokalt koncept för Mullsjö, Habo med omnejd. En riktig urmakare på hemmaplan. Tomas möter upp dig vid bilen och tar hand om din klocka för batteriservice.


Du kan vänta och ta en kopp kaffe eller uträtta något ärende under tiden. Behöver du kanske ett läderband så fixar DinUrmakare det. Tomas har ingen butikslokal men sitt kontor och verkstad på Nypongatan 46 i Mullsjö. Slå en signal på 0706-299113 eller sms:a innan bara så att han är på plats. Välkommen till Tomas - DinUrmakare - En Riktig Urmakare i Mullsjö.  


DinUrmakare Quickservice i Mullsjö

Ta hand om ditt Armbandsur

Alla vi människor är olika och vi mäter / läser av tiden på många olika sätt. Antingen är det via mobilen, tv:n, farfars gamla fina Certina, en offentlig klocka, eller så frågar vi någon om tiden bara. I vilket fall som helst så måste vi ha koll på tiden och den omger oss och vår vardag, vare sig vi vill det eller ej. Allt handlar om tid, det är ju så.

 

Armbandsuret har varit och är vår typ av tidsmätare sedan generationer. I dag kan man köpa sig en klocka för någon hundralapp för att sedan kanske slänga den om den slutat att fungera. Däremot om man äger ett finare, ofta ett mekaniskt armbandsur så vill man ta hand om det och bevara klockan till nästa generation. 

'You never actually own a Patek Philippe. You merely look after it for the next generation.' Klassisk reklam slogan från anrika tillverkaren Patek Philippe.


Tomas DinUrmakare.se
Rolex Geneva

Urmakare

Tomas Schenström har arbetat som urmakare sedan han avslutade Urmakarskolan i Borensberg 1996. Han har också varit på Rolex-utbildningar tre gånger på fabriken i Gèneve

"Som oberoende urmakare kan man inte köpa reservdelar från en del  tillverkare hur som helst. Därför har jag ingen möjlighet att hjälpa till med alla märken där ute men jag har serviceavtal med en del utav dessa. Sedan har vi vintage- segmentet där man ofta får ge sig ut på nätet för att söka delar. Välkommen att kontakta mig för en förfrågan angående just ditt armbandsur och möjligheten att reparera det."

Klassiska armbandsur

Precis som Rolls-Royce, Porsche, Mercedes, Ferrari, Bugatti och andra berömda bilmärken har en del armbandsur blivit klassiker. Dessa dyker upp på auktioner och tidningar runt om i världen. Intresset har på senare år ökat markant för att just ta hand om, vårda och göra i ordning den typen av ur som definitivt blir allt mer och mer ovanligare. Longines, Omega, Rolex, Tissot, Patek-Philippe, Heuer, Breitling, IWC är några utav dom klassiska märkena som många säkert känner igen. 


Omega 1965 Seamaster Chronograph

Angelus Chronodato
Angelus cal 217
Screws
Cleaning
All parts
Turning
Reset arm

Angelus Chronodato caliber 217 reparation